Olimpiai Park játszótere

IMG_5953Egyik szombat reggel azon tanakodtunk, hova szaladjunk el a gyerekekkel egy kicsit játszani. Minden délután a kerületünkben lévő parkokat és játszótereket látogatjuk meg, ezért hétvégén szeretünk más helyeket is felkeresni. Így jutottunk el az Olimpiai Park játszóterére.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert tényleg egy szuper délelőttöt töltöttünk el!

Helyszín: V. kerület Balassi Bálint és Balaton utca közötti terület

Ezen a helyen minden korosztály megtalálja azt a helyszínt, ahol szívesen játszana. A kisebbeknek, de a nagyobb gyerekeknek is remek szórakozást nyújt az óriási “hadihajó”, amin akár a 2-3 évesek is biztonságosan futkározhatnak, de a felnőttek is követhetik őket, mert kényelmesen elférnek fent. Mi nagyon sok időt eltöltöttünk itt, mert élvezetes volt “kukucskálni”, “vezetni” az óriási hajót, felszaladni és lecsúszni a “hajóból” kivezető csúszdákon, vagy éppen csak elbújni a többiek elől.

IMG_5985 IMG_5954 IMG_5961 IMG_5963

Az ügyesebb, nagyobb gyerekeket várja a “hajó” melletti mászóka komplexum, és az óriási pókháló, amin kiélhetik magasra törő vágyaikat. Itt tényleg lehet fejleszteni a mászást, a kapaszkodást és erősíteni a karokat. És természetesen a  gyerekek logikai gondolkodása is fejlődik, miközben eldöntik, honnan-hova nyúljanak mászás közben.

IMG_5957 IMG_5968

A kicsi gyerkőcökre is gondoltak a tervezők, több nekik való, kisebb, biztonságos játék is található. A “rugós hal” és a “rugós autó” mellett, pókháló hinta, babahinta, homokozó és pici csúszdás házikó is várja a pöttömkéket. És milyen vicces belesuttogni a szócsőbe, amit a túloldalon anya hallgat.

IMG_5952 IMG_6013
IMG_5971 IMG_5981 IMG_5991

Nyári melegben felfrissítő élményt jelent a park közepére tervezett szökőkút, amin keresztül rohangálni és lefröcskölni az óvatlan arra járókat igazán élvezetes. Itt számos pad nyújt kényelmet a szülőknek és megpihenni vágyó örökmozgóknak.

IMG_6010

A park másik oldalán a szabadtéri játékok kedvelőinek és a piknikezőknek nagy kedvence, a gyönyörűen karbantartott, nagy füves-fás terület. Mi itt fogócskáztunk egy nagyot, majd megmásztuk az óriási fát, de legközelebb készülünk tollaslabdával és focilabdával is, mert tényleg szuper volt rohangálni az egyenletesen zöld fűben.

IMG_5975 IMG_5977 IMG_5972

Amit, mint anyuka igen fontosnak tartok egy játszótéren, hogy nagyon szépen rendben tartott mosdókat találhatunk a park szélén elhelyezett fogadóépületben, amit persze ki is próbáltunk, hiszen több órát töltöttünk el ebben a szuper parkban.
És a sok játék végére a gyerekek hogy érezték magukat? A képek magukért beszélnek!

IMG_5973 IMG_6002