Kalandok a Zöld Péter Játszótéren

IMG_5591Zöld Péter játszótér – Millenáris Park

A Millenárison rengeteg nagyon szórakoztató rendezvényen lehet részt venni és a tó körül nagyokat sétálni, kacsákat etetni, de ha egy különleges játszóteret keresel a már megunt hagyományos játszóterek helyett, akkor itt azt is megtalálhatod. Ez a Zöld Péter népmesei játszótér, ahol részese lehetsz Zöld Péter mesés világának és átélheted kalandjait.

Kőbányai lakosként nem sűrűn járunk át Budára, de ha valamilyen program arra vezeti utunkat, igyekszünk szórakoztatóan kihasználni időnket és felfedezni remek helyeket. Ezért, mikor megtekintettük a Dinoszaurusz kiállítást a Millenárison, úgy döntöttünk “beszaladunk” a Zöld Péter játszótérre is. Nem is gondoltam, hogy gyermekeim ennyire fogják élvezni.

IMG_5615
A méretét tekintve teljesen átlagos, de a sajátos fa játékok nagyon különlegessé teszik, bár már erősen rájuk férne egy festés, erősen megkoptak a sok éves használat alatt. Minden szegletben lehet találni valami meglepetést, amitől a gyerekek úgy érzik ez egy igazi meseország. Elbújhatunk az “óriáshal” gyomrában, meghajthatjuk a “kismadár hordóját”,  megetethetjük kavicsokkal a malacokat, “utazhatunk” ökrös szekéren, “meglovagolhatjuk” a kis kecskét. A nagy meleg, vagy esetleg az eső elől menedéket és egyben remek mókát nyújthat a pókhálóval átszőtt “Napház”, vagy a freskókkal és érdekességekkel díszített “királylány vára”.

oriashal_1_kicsi hordo_kicsi naphaz_1_kicsi drotmadar_kicsi

A legkisebb, 2 éves gyermekem ugyanolyan jól érzete magát, mint a 7 évesem, ami ritkaság, amikor egy átlagos játszóteret látogatunk meg, és ugyanilyen pozitív tapasztalat volt, hogy az örök kritikus 5 évesem is föl-alá rohangálva fedezte fel a játékokat és élvezte a “mesés” kalandot, alig akartak hazamenni.

IMG_5597Azért sajnos van egy-két apróság, ami csökkenti az élvezeti értékét. Az apró kavicsos burkolat, ami miatt átlagosan 20 percenként le kell szedni a szandálokat, de ez kiküszöbölhető, ha zárt cipőbe megyünk. A kút sem működött, de ez lehet, hogy csak most volt így, de a 30 fokos hőségben hiányoltuk. Szerencsére a padokat a játszóteret körülvevő bokrok, fák alá helyezték, így egy kis hűsölésre vissza lehet vonulni.

Mindent összevetve igazán remek napot töltöttünk, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Közlekedés a Millenáris Parkba (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.): Örs Vezér teréről az M2-es metróval a Széll Kálmán térig, onnan pedig pár perc séta